Kategorier
Pressemeddelelse

Særlig corona-service har forhindret dansk vandspild for to millioner kroner

Softwarevirksomheden EnergiData har under nedlukningen af Danmark tilbudt en gratis service, der har hjulpet deres kunder med at stoppe vandspild til glæde for miljøet og økonomien

Da Danmark lukkede ned i midten af marts, indførte softwarevirksomheden EnergiData en gratis service, der skulle stoppe vandspild i kundernes tomme bygninger. Og indsatsen har haft stor effekt.

I to måneder har EnergiData dagligt overvåget cirka 8000 helt eller delvist tomme bygninger for vandspild i det digitale energistyringssystem, MinEnergi. I perioden har medarbejderne været i kontakt med 46 af virksomhedens kunder vedrørende 126 forskellige bygninger med et vandspild på over 250 liter i timen om natten.

Resultatet viser, at vandspildet ville have kostet de berørte kunder to millioner kroner, hvis det ikke var blevet opdaget og stoppet i løbet af en måned.

”Vi er glade for, at vores gratis service har haft så stor en effekt hos vores kunder. Det vidner om, at der er et stort potentiale i at spare ressourcer til gavn for både miljøet og pengepungen, og det vil vi fortsat gerne hjælpe med,” siger Morten Dysted Dahl, der er adm. direktør hos EnergiData.

Klassiske energisyndere er skyld i spildet
Årsagerne til spildet har typisk været løbende toiletter, tændte vandhaner og i nogle tilfælde er en tekniker blevet tilkaldt for at undersøge forbruget nærmere. Det er vandsyndere, som ofte er skyld i, at flere millioner liter vand årligt løber ud i afløbet uden grund.

Den gratis service har for en stor del af kunderne været en ekstra tryghed mod større vandskader i en tid, hvor mange har arbejdet hjemme og manglet den daglige fysiske kontrol af bygningerne og de tekniske anlæg. Flere tekniske afdelinger hos private og offentlige virksomheder har haft fokus på nedlukning og vedligeholdelse af ejendomsmassen, men EnergiData har fokus på at minimere energispild i deres kunders bygninger til mindst gene for alle.

Danmark genåbner gradvist samfundet, og mange private og offentlige bygninger bliver igen fyldte med elever og medarbejdere. Den gratis service er derfor ophørt for EnergiDatas kunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *